WA Plus

De WA Plus autoverzekering, is uitgebreider dan alleen de WA-verzekering, die wettelijk verplicht is, en waarin alleen schade aan anderen is gedekt. De WA Plus autoverzekering is echter ook weer minder uitgebreid dan de All Risk autoverzekering.

WA Plus

De WA Plus autoverzekering is eigenlijk bedoeld voro voertuigen die nog wel een waarde hebben, nog niet echt oud, maar ook weer niet helemaal nieuw.

Nieuwe auto’s, die natuurlijk normaliter nog een hoge waarde hebben, kan je dus beter uitgebreider verzekeren dan de dekking van de WA Plus verzekering, die het best is voor voertuigen die ouder zijn dan 3 tot 5 jaar, maar nog wel redelijk veel waarde hebben.

Een ideale verzekering dus voor jonge tweedehands auto’s.

De WA Plus, wordt door sommige verzekeringsmaatschappijen ook wel anders genoemd, zoals bijvoorbeeld gedeeltelijk casco, of WA beperkt casco.

WA Plus autoverzekering

In de WA Plus autoverzekering is niet, zoals bij de All Risk verzekering, alles gedekt, maar wel de wettelijke aansprakelijkheid, en schade aan eigen voertuig, bij bepaalde schadegevallen, die overigens wel weer per verzekeringsmaatschappij kunnen verschillen.

Zo kunnen in de WA Plus bijvoorbeeld meeverzekerd zijn, schade als gevolg van bijvoorbeeld

  • De wettelijke aansprakelijkheid, bijvoorbeeld schade aan personen tot 6 miljoen, en materiĆ«le schade tot 2,5 miljoen, waarbij de bedragen natuurlijk per verzekeringsmaatschappij kunnen verschillen;
  • Brand, hagel, storm, aanrijdingen met wild of andere loslopende dieren, overstromingen;
  • Diefstal, joyriding, oplichting, verduistering en inbraak.
Gedeeltelijk Casco

Niet gedekt is vaak de schade aan het eigen voertuig, als gevolg van een ongeluk die met dat betreffende voertuig wordt veroorzaakt. Een paaltje rammen op de parkeerplaats, is dus niet meeverzekerd, maar diefstal van het voertuig wel.

Of de WA Plus voor jou een geschikte verzekeringsvorm is, hangt dus vooral van jezelf af, de leeftijd en de restwaarde van het voertuig, en of je eventuele schade zelf zou kunnen betalen.

Daarbij is natuurlijk erg belangrijk, dat deze verzekeringsvorm goedkoper is dan All Risk verzekeren, maar duurder dan alleen de WA verzekeren.