Shortlease

Ben jij een autoliefhebber en ben je toevallig op zoek naar een andere auto? Dan is het verstandig dit artikel goed door te lezen. Een exclusieve en nieuwe auto is erg duur waardoor de meeste mensen deze wens niet kunnen vervullen. Erg vervelend, want als je een mooie auto rijdt straal je klassen en status uit. Veel mensen ontkennen dat zij dit belangrijk vinden maar uit onderzoek is gebleken dat wij hier in westerse wereld steeds meer waarde aan hechten. Er zitten nog veel meer voordelen aan het rijden van een nieuwe en exclusieve auto. Zo heb je bijvoorbeeld minder kosten aan het onderhoud en rijdt je met een nieuwe auto en stuk zuiniger in vergelijking met een oudere auto. Het kan dus maar zo zijn dat je met een nieuwe auto een stuk goedkoper uit bent! Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Lees dit artikel verder door en laat je verrassen door de mogelijkheden om een nieuwe auto aan te schaffen.

Een auto leasen

Een nieuwe en exclusieve auto aanschaffen is haast niet te betalen. Een auto van hoogwaardige kwaliteit kost al snel 30.000 euro! Dit is voor de meeste mensen niet op te hoesten waardoor zij denken nooit een nieuwe en exclusieve auto te kunnen rijden. Niets is minder waar, dit is zeker mogelijk. Het is tegenwoordig populair om auto’s te leasen, dit is eigenlijk een huurovereenkomst. Leasen gebeurt niet alleen bij auto’s, maar ook bij andere producten en diensten. Kijk maar eens in elektronica winkels, er worden regelmatig dure televisies en radio’s geleased. Zo kunnen mensen genieten van hun nieuwe producten terwijl zijn niet het hele aankoopbedrag hoeven neer te leggen. Er zijn verschillende vormen van leasen bij auto’s, dit zijn er namelijk drie. Deze drie worden verdeeld in shortlease, operational lease en financial lease. Wat de verschillen van deze drie soorten lease zijn wordt hieronder uitgelegd.

Shortlease, operational lease en financial lease

Als er op auto’s aankomt zijn er drie vormen van leasen, namelijk shortlease, operational lease en financial lease. Deze drie vormen verschillen enorm van elkaar. Als eerste zal shortlease worden toegelicht. Shortlease is een huurovereenkomst voor korte termijn, dit betreft een termijn van één of meerdere maanden. De verschillen hangen af van het soort contract, dit is bespreekbaar met de desbetreffende leasemaatschappij. Als zzp’er shortlease mogelijk, zo kun je voor een korte tijd een auto leasen. Het risico om in de schulden te komen is hierdoor erg klein. Als je gebruik wilt maken van een goedkoop shortlease contract, is het mogelijk een occasion te leasen. Dit is de goedkoopste vorm van shortlease. Operational lease is een vorm van leasen op langer termijn, dit gaat vaak over een termijn van 3 tot 5 jaar. Per maand betaal je een vast bedrag. Voor dit bedrag wordt alles voor je geregeld, de verzekering, de wegenbelasting, onderhoud en kosten voor de APK. Dit reduceert het risico op grote en onverwachte uitgaven. Wanneer jouw auto mankementen krijgt wordt dit direct opgelost door jouw leasemaatschappij. Bij financial lease betaal je alleen maar voor de auto, het voordeel is dat deze na afloop van het contract van jouw is.