Schade aan je carrosserie? Dit kun je doen

Schade aan je auto komt helaas vaker voor dan je zou willen. Een afstand net iets te krap ingeschat, een paaltje over het hoofd gezien of misschien is er wel iemand tegen jouw auto aangereden. Zeker als je een grote auto of zelfs een busje of een vrachtwagen hebt is de kans groot dat een van deze situaties zich voordoet. Mocht je schade hebben aan je carrosserie dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. In dit artikel geven we je hier enkele tips voor.

Zelf de schade herstellen

Sommige schade aan je voertuig kun je zelf proberen op te lossen. Heb je bijvoorbeeld ergens tegenaan gezeten en is er nu een laagje van de lak af? Probeer allereerst om de kras weg te poetsen. Lukt dit niet, probeer dan om de kras weg te halen met krasvuller of scratchremover. Ook een deuk in je carrosserie kun je zelf proberen weg te halen. Probeer om de deuk weer terug te zetten met behulp van een bijvoorbeeld een zuignap. Soms helpt het ook om het metaal warm te maken met bijvoorbeeld heet water of een föhn. Door de hitte kan het metaal namelijk uitzetten.

Toch naar de garage?

Soms lukt het niet om de schade zelf te herstellen en soms zie je van tevoren al dat de schade te groot is om het überhaupt zelf te proberen. Je kunt in dit geval het beste naar de garage gaan voor reparatie van carrosserie. Bij de garage weten ze precies hoe ze de schade kunnen herstellen en zo heb je snel je auto of vrachtwagen weer als nieuw terug. Mocht het langer duren om de schade te herstellen, dan krijg je van de garage vaak een leenvoertuig. Zo kun je toch gewoon op je bestemming komen.

De schade zo beperkt mogelijk houden

Uiteraard heb je het liefst zo min mogelijk schade aan je carrosserie. Controleer daarom regelmatig of alles nog goed werkt. Kijk of alle deuren nog goed sluiten, of er geen krassen of deuken in de auto zitten en of alle lampen nog goed werken. Door geregeld te controleren of alles nog goed werkt ben je er op tijd bij wanneer er ergens schade is. Je kunt de schade dan meteen (laten) herstellen en zo voorkom je dat het erger wordt.