Oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekerin is eigenlijk gewoon een speciaal soort autoverzekering, voor oudere auto’s. Daarbij kan het per verzekeringsmaatschappij verschillen wanneer een auto, of een ander voertuig, een oldtimer is.

OldtimerSommige verzekeringsmaatschappijen hanteren ook de 40 jaar die voor de wegenbelasting wordt omschreven als leeftijd om een auto te zien als oldtimer.

Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen, die naast de oldtimerverzekering, een youngtimerverzekering aanbieden.

Een youngtimer is in dat geval een oudere auto, die nog geen oldtimer is, en waarvoor dus nog geen oldtimerverzekering kan worden afgesloten. Door een extra categorie in te voegen, hoef je een oudere auto, die je vaak minder gebruikt dan een normaal voertuig, niet duurder te verzekeren met behulp van de normale autoverzekering.

WA en Oldtimerverzekering

Vanzelfsprekend zit er in iedere oldtimerverzekering ook weer een dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid. Dat is immers verplicht voor alle auto’s die op de openbare weg rijden, en dus ook voor youngtimers en oldtimers.

Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor aanvullende dekkingen, en dat hangt natuurlijk ook af van de waarde van de youngtimer of oldtimer. Immers, sommige erg oude auto’s kunnen erg waardevol zijn.

Lelijke EendDat er een speciale oldtimerverzekering wordt aangeboden, is eigenlijk ook wel logisch.

Oldtimers hebben een compleet andere waarde dan nieuwere auto’s, maar worden vaak ook veel minder gebruikt.

Dat is voor de oldtimerverzekering de reden om een vaak lagere prijs te hanteren dan bij een normale autoverzekering, eigenlijk net als bij de wegenbelasting voor oldtimers, ten opzichte van de wegenbelasting voor nieuwe auto’s.

Minder gebruiken wil zeggen dat er minder risico op schade is, en dus is de premie van een oldtimerverzekering doorgaans ook lager.

Helaas kunnen we je geen vergelijking aanbieden voor de oldtimerverzekering, of de youngtimerverzekering.

De oldtimerverzekering wordt vaak op maat gemaakt, afhankelijk van het type en de waarde van de oldtimer.