Hoe Helpt een Europese Verzekering Jou?

Je hebt misschien een gewone WA, WA+ Beperkt Casco of zelfs WA+ Volledig Casco, maar dit zal je weinig helpen als de schade die je rijdt buiten Nederland wordt gemaakt. Daarvoor heb je een Europese schadeverzekering voor nodig. Hetzelfde geldt voor een ziektekostenverzekering of een reisverzekering. Maar wat houdt dit precies in? Wat kunnen Europeesche Verzekeringen en andere Europese dekkingen voor je betekenen? Zal dit net zo werken als een gewone verzekering of zal het veel ingewikkelder zijn? En wat zal je er als klant van een verzekeringsmaatschappij met Europese dekking nou precies aan hebben? Hierover vertellen wij je graag wat meer zodat jij goed voorbereid op weg gaat.

Wat Houdt Europese Dekking In?
Europese dekking houdt in dat je niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten gedekt zal zijn door een verzekeringsmaatschappij. Of je nou je Europese rondreis met je auto wilt verzekeren of juist ergens met het vliegtuig naartoe op vakantie of reis wilt, een Europese dekking zorgt ervoor dat je alsnog gedekt wordt. Zo zijn er Europese autoverzekeringen (inclusief Europese Oldtimer verzekeringen) maar ook Europese reisverzekeringen waarin je dan weer Europese zorgverzekeringen terug kunt vinden. Ook zijn er speciale Europese verzekeringen voor je vakantiewoning binnen Europa.

 

Wat Kunnen Ze voor Je Betekenen?
Wat ze voor je kunnen betekenen is dat ze er voor je zijn als je in de problemen komt buiten Nederland. Ze zorgen voor een goede dekking binnen Europa. Wel zal dit beperkt blijven tot de Europese grens. Wil je nog verder weg, dan zul je alsnog een aparte reisverzekering moeten afsluiten. Meestal ga je dan ook niet met eigen vervoer en moet je een huurauto op locatie regelen als je mobiel wilt zijn. Binnen Europa kun je gewoon je eigen auto meenemen.

 

Hoe Werkt Het?
In principe werkt een Europese verzekering net zo als een gewone Nederlandse verzekering. Ook een Europese verzekering valt meestal gewoon online af te sluiten door het invullen van een aantal details. Ze willen je naam en nog wat andere persoonlijke gegevens hebben. In het geval van een Europese reisverzekering willen ze meestal ook weten van wanneer tot wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan evenals je voorgenomen bestemming. Maar het kan dus allemaal heel simpel geregeld worden. Bij het indienen van een claim werkt een Europese verzekering net als een Nederlandse verzekering of gewone Reisverzekering. Het enige verschil is dat ze niet alleen Nederland maar heel Europa dekken.

 

Wat Heb Jij aan een Europese Verzekering?
Je hebt pas iets aan een Europese verzekering als je voornemens bent om het land te verlaten. Ga je bijvoorbeeld op een road trip door Europa, dan kan een Europese verzekering ervoor zorgen dat zowel jij als je auto goed verzekerd zijn. Mocht je dan toch een auto-ongeluk krijgen of ziek worden dan zal de verzekering de autoschade en/of ziekenhuisopname vergoeden, ook al valt het buiten Nederland.

 

Denk je dat een Europese verzekering voor jou van toepassing kan zijn? Doe er eens onderzoek naar als je regelmatig door Europa toert.