De e-scooter heeft de toekomst

Iedere dag is het wel in het nieuws: het klimaat. Het is duidelijk mijns inziens dat wij als mensheid een negatieve impact hebben, en hebben gehad op het milieu. Enfin, we zijn nu druk bezig om onze ‘footprint’ zoals dat zo heet in het Engels te verminderen. Een van de dingen die je kunt doen om je steentje bij te dragen is elektrisch rijden. Er is al veel geschreven over e-bikes en de elektrische auto, maar minder over de e-scooter. In dit artikel zullen we met je delen een aantal van de positieve aspecten van het bezitten van een e-scooter en ook een paar minder fijne zaken.

De voordelen

Ten eerste voor de hand ligt om te noemen dat je erg goedkoop kunt rijden. Geen benzine nodig natuurlijk. Elektrische scooters hebben ook beduidend minder onderhoud nodig dan normale scooters. En dat is een voordeel voor iedereen want wie vindt het leuk om aan de scooter te sleutelen of de scooter te moeten brengen naar een garage? Je mag verder iedere milieuzone betreden, en aangezien de Nederlandse gemeentes steeds strenger worden ben je met de escooter een stuk zekerder dat je ook in de toekomst nog rond mag rijden in de plaats waar je woont. De escooter is daarbij tot wel 95% minder storingsgevoelig (bron). Ten slotte, dit hoort an sich wel een beetje bij het milieu punt, maar met een e-scooter heb je dus geen uitlaatgassen meer.

Uitdagingen

Nadelen laten zich ook wel raden en wijken niet veel af van elektrische auto nadelen. Namelijk dat je de scooter regelmatig dient op te laden, en dat de scooter minder ver kan rijden dan het geval zou zijn met een volle benzinetank. Een ander nadeel dat wellicht ook als voordeel gezien kan worden is dat de elektrische scooter fluisterstil is. Geen lawaai dus, maar dit kan ook enige gevaarlijke situaties opleveren wanneer mensen je niet horen aankomen. Enfin, indien je niet kunt leven met deze nadelen dan zou je wellicht beter kunnen opteren voor een normale scooter of wellicht een brommer (voorbeelden). Of een snorfiets is ook een steeds populair wordende optie. Enfin, aan opties geen gebrek.

Hoewel je nogwel scooterolie voor de e-scotter nodig hebt.