Camper huren in Italië Een ultieme ervaring voor de reisliefhebbers

Camper huren in Italië: Een ultieme ervaring voor de reisliefhebbers

Italië is een fantastisch land met verschillende prachtige reisbestemmingen die veel mensen het liefst met een huurcamper willen ontdekken. Reizen per camper is een ideale manier om de Italiaanse cultuur en geschiedenis te ervaren, terwijl je geniet van de prachtige natuur en verbluffende landschappen. In deze blog willen we je informeren over alles wat je moet weten over een camper huren in Italië. Hier vind je essentiële informatie over de beste seizoenen om te reizen, de verschillende soorten campers, de prijzen en belangrijke tips die je helpen bij het plannen van jouw ultieme reis!

Wat is de beste periode om Italië per camper te ontdekken?

Italië heeft verschillende klimaatzones, het noorden is vaak koeler dan het zuiden. Over het algemeen is de beste periode om te reizen in Italië de lente (april-juni) en de herfst (september-november). Dit zijn de seizoenen waarin de temperatuur het meest aangenaam is. In de zomer kan het erg heet zijn en in de winter is het soms te koud om buiten te zijn. Houd ook rekening met het hoogseizoen dat begint van juli tot augustus, de prijzen zijn hoger en de populaire campings zitten vaak vol.

Welke type campers zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende types en maten campers beschikbaar, afhankelijk van jouw voorkeur en budget. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een standaard camper die meestal geschikt is voor 2-4 personen of een grotere camper voor gezinnen of grote groepen. Ook zijn er luxe campers beschikbaar met alles erop en eraan zoals een volledig uitgeruste keuken, douche en toilet, airconditioning en verwarming.

Wat zijn de kosten voor het huren van een camper in Italië?

De prijzen voor camperverhuur in Italië variëren afhankelijk van het type camper, de duur van de huur en het seizoen. Over het algemeen zijn de kosten ongeveer € 70 per dag voor een basis camper en € 100- € 150 per dag voor een luxe camper. Houd ook rekening met extra kosten zoals verzekeringen, verkeersbelasting (bollo) en tolwegen.

Belangrijke tips voor het plannen van jouw reis:

Plan jouw route van tevoren en houd rekening met het rijden in de bergen, soms zijn smalle wegen en haarspeldbochten zeker het plannen waard. Boek ook vooraf jouw campings of overnachtingsplekken want het kan druk zijn in het dorp. Kijk ook goed naar de regels voor het rijden van campers. In sommige Italiaanse steden zijn de toegang en het parkeren van campers beperkt.

Bekende camperroutes die je niet mag missen:

Italië is zo groot en rijk aan prachtige landschappen en cultuur dat je veel opties hebt om jouw reisroute te plannen. Hier zijn echter enkele camperroutes die we je aanbevelen:

  • De Amalfikust en de Vesuvius
  • Het Gardameer en de Dolomieten
  • Toscane en Umbrië
  • De kust van Sardinië

Huur jouw camper in Italië via campers europa