De All Risk autoverzekering, soms ook wel Volledig Casco, WA Plus Casco of WA Volledig Casco genoemd, is de meest uitgebreide autoverzekering, hoewel de preciese dekking wel per verzekeringsmaatschappij kan verschillen
De All Risk autoverzekering dekt, naast bijvoorbeeld de wettelijke aansprakelijkheid, die per wet verplicht is voor alle auto’s, ook schade aan de eigen auto.
De schade die door jezelf veroorzaakt wordt, of door iemand anders die de auto bestuurd, maar ook schade die door bepaalde oorzaken ontstaat aan de auto.
Dat wil dus eigenlijk zeggen, dat de meeste schadeoorzaken zijn meeverzekerd, en met een dergelijke All Risk autoverzekering voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor de kosten om de schade te repareren, in de gevallen die gedekt zijn.
Bij de dekking kan je onder andere denken aan schade die ontstaat als gevolg van een aanrijding, als de auto omslaat, schade als gevolg van slippen, maar ook aan diefstal, brand, storm- en hagelschade, en blikseminslag.
Zekerheid met de All Risk autoverzekering
Omdat in een dergelijke All Risk autoverzekering ook de WA gedekt is, en schade aan eigen auto door bepaalde oorzaken, dus niet expres toegebrachte schade aan de eigen auto, heb je met deze verzekeringsvorm heel veel zekerheid.
Daardoor is vanzelfsprekend de premie die je moet betalen ook hoger dan bij een WA of WA Beperkt Casco verzekering.
Of je voor deze dekkingsvorm moet kiezen, hangt van een aantal factoren af, en van hoeveel premie je wilt betalen per maand of per jaar.
Doorgaans wordt de All Risk autoverzekering afgesloten voor nieuwe auto’s of auto’s van enkele jaren oud. De betreffende auto is immers nog best wel veel waard, en het zou simpelweg zonde zijn, als je bij een schade de reparatie, of de aanschaf van een nieuwe of vergelijkbare auto, zelf zou moeten betalen, wat vaak ook best wel forse bedragen zijn.
Heb je dus een nieuwe auto, of een auto die nog niet echt oud is, dan kan je het beste een All Risk autoverzekering afsluiten, waarbij je zeker weet dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de afhandeling van een schade.
Daarbij kan je vaak ook kiezen hoe hoog je het eigen risico wilt hebben, waarbij natuurlijk een hoger eigen risico ook minder premie zal betekenen.