Aan de bumpers door mijn verzekeraar

Afgelopen jaren heb ik helaas wat ongelukken meegemaakt met de auto. Zware crashes. Nou kreeg ik bericht van mijn auto verzekeraar, dat ze willen dat ik bumpers ga installeren op mijn auto. Zoiets heb ik nog nooit eerder gehoord. Maar goed, ik heb geen zin om van verzekeraar te wisselen, dus ik zal er toch echt aan moeten gaan geloven.

Ik weet voor de rest niet zo veel van auto onderdelen dus ik ging maar een beetje zoeken op het web. Voor de goede orde ik moest voor en achterbumpers gaan kopen. Ik ben bezitter van een Audi S4, dus dat voegde ik toe aan mijn zoekopdracht want de bumpers moeten natuurlijk wel gaan passen op specifiek mijn auto anders heeft het allemaal geen zin.

Ik vond al snel bij Carstyling.nl, voorbumpers voor Audi S4 voertuigen. Het kostte me een paar honderd Euro. Goedkoop vind ik dat niet, maar ik moet zeggen ze zien er wel kek uit. Dus misschien ga ik ook wat vaker de blits maken op me werk als ik met mijn beveiligde auto de parkeerplaats op kom rijden.

Bij dezelfde winkel ging ik ook maar gelijk kijken bij de achterbumper assortiment. Ook daar hadden ze een fraaie van voor de achterkant van een Audi S voertuig. Ik heb passende kleuren gekozen. Ze zijn zowel voor als achter antraciet kleurig.

De installatie van de bumpers was niet erg lastig. Ik ben met beide bumpers gereden naar de lokale autogarage hier in Alkmaar. Binnen een dag was alles geïnstalleerd. Man van de verzekering kwam weekje later alles inspecteren. En concludeerde dat de kwaliteit van de bumpers voldoet aan de eisen van de verzekering. Opgelucht gevoel. Het kostte me een duit maar al met al voel ik me wel een stuk veiliger in de bolide, het was ook zeker esthetisch gezien een upgrade, en ben dus weer helemaal verzekerd.